Lars Findahl vil hjelpe deg i personlig økonomi gjennom en ny digital plattform

«I 27 år har Lars Findahl i Trygg Økonomi AS kurset tiltaksarrangører og NAV-ansatte i personlig økonomi, slik at de igjen kan hjelpe sine brukere. Nå vil han ta arbeidet et skritt videre».

Lars Findahl er medlem i Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon. Hans lidenskap går ut på å gi mennesker «superkompetanse» innen personlig økonomi. Nå ønsker Lars å utvikle et nytt digitalt folkeverktøy som han kaller en økonomisk superplanlegger. Drømmen om et digitalt verktøy har eksistert lenge og nå finnes det teknologi som gjør satsningen realiserbar. Neste steg blir å hente kapital til utviklingen.

Trygg økonomi derfor nå inn penger gjennom det som kalles folkefinansering. «Folkefinansering» er når mange enkeltpersoner går sammen om å støtte et prosjekt. Dette er en kontrast til tradisjonell kapitalinnhenting, hvor en bank eller investor står for hele investeringssummen.

Du lurer kanskje på hva investoren vil få tilbake for sin investering? Ved å bidra med en liten sum, vil du motta produktet så fort det er ferdig. Folkefinansieringen fungerer derfor som en slags «forhåndsbetaling». I dette tilfellet kan man velge mellom tre alternativer:

  • Et valgfritt beløp (for å støtte saken, uten å få noe tilbake)
  • 95 kroner- Foredrag om penger i forhold til helse, barn og livskunst
  • 197 kroner- Lisensen til den økonomiske superplanleggeren

Du kan lese mer om innsamlingskampanjen her:
https://bidra.no/prosjekt/%C3%B8konomisk-superplanlegger-/402af693-50a8-49ea-a417-56c41b561f80

Lars tror utviklingsarbeidet vil koste rundt en halv million. KREM- Kreativt og Mangfoldig Arbeidsliv er også medlem av SE-Senteret. De har allerede bidratt med hele 142.000 kroner til satsningen, et viktig bidrag. I tillegg har Lars fått med seg fire andre firmaer: Supervisuell AS i Sandefjord og bedriftene Intercode AS, Guardit og Sourceit AS i Tønsberg.

Det er et stort behov for en Økonomisk Superplanlegger. Mange mangler grunnleggende kunnskap om personlig økonomi. Den 26.02.2019 skrev E24 en artikkel med overskriften «Hver tredje nordmann er blakk før neste lønning kommer». Dette er en uheldig situasjon. Når det er sagt kan enkle prinsipper komme en lang vei for å sikre god økonomi.

«Jo mer utfordrende økonomien er, desto mer nyttig vil en slik planlegger være. Med denne appen vil man få en økonomirådgiver i lomma».

Gjennom karrieren har Lars sett at det eksisterer en sammenheng mellom personlig økonomi og livskvalitet i hverdagen. Mange hverdagsproblemer kan spores tilbake til lommeboka. Med den økonomiske superplanleggeren vil du få oversikt over økonomien gjennom hele året. Faktisk, vil verktøyet kunne følge deg gjennom hele livet.

«Vi tar utgangspunkt i at det er mulig å kartlegge økonomien sin i stort og smått for et år av gangen, før året begynner. Hvis man gjør dette grundig, vil man få god oversikt over sin egen situasjon». Han sier videre at det gir glede å ligge på forskudd på den økonomiske situasjonen fra måned til måned. Nye brukere må fylle ut et skjema. Dette skjemaet gir kunden oversikt over det økonomiske spillerom i året som kommer.

SE Senteret ser frem til å følge Lars videre i det vi mener er et svært viktig arbeid.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.