Ring Robert

Robert Tostrup i bilen

Robert Tostrup, grùnder og daglig leder i DiamondCare Norge AS og styremedlem i Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon.

Vi har Robert Tostrup, gründer og daglig leder i DiamondCare Norge AS på høyttaler. Han sitter som vanlig i bilen og kjører akkurat nå gjennom Trondheim på vei til Kirkenes. Klokka er 00.12 natt til lørdag.

 

Tekst: Hilde Dalen, styreleder i Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon og gründer av KREM.

Norge rundt i bobil
Tostrup tilbakelegger om lag 100 000 kilometer i året. Hvorfor? Fordi han er opptatt av å bygge personlige relasjoner og langsiktige samarbeid med kundene sine. Kundene er lokale bil-, bobil- og motorsykkelforhandlere og befinner seg fra Farsund i Sør til Kirkenes i Nord.

Tenk stort og bygg i bredden
– I min hjemby Sandefjord er det mye snakk om å tenke stort. Det er vel og bra, men det mangler noe, nemlig å bygge bredt. Samarbeid i bredden gir styrke og skaper positive synergier i lokalsamfunnet. Samarbeid er derfor selve kjerne i vår virksomhet. Vi er opptatt av å beskytte kundens verdier, øke inntjening for våre samarbeidspartnere, og samtidig skape nye muligheter for unge mennesker. Gjennom samarbeidet med forhandlere har selskapet inntjening. En inntjening som i et ideelt AS benyttes til å oppnå mer av formålet, som for oss handler om å lære opp og ansette eller videreformidle unge som ønsker seg en jobb som bilpleiere.

Kim Håvard Kristensen er selger og jobber hos Mitsubishi Motors i Hammerfest, som er en av mange forhandlerne i landet. Her sammen med Robert Tostrup, gründer og leder DiamondCare Norge AS.

Kim Håvard Kristensen er selger og jobber hos Mitsubishi Motors i Hammerfest, som er en av mange forhandlerne i landet. Her sammen med Robert Tostrup, gründer og leder DiamondCare Norge AS.

På denne måten bidrar også våre forhandlere i et viktig samfunnsarbeid, sier Robert.

Med fokus på muligheter
I møtene med de lokale bilforhandlerne avdekket Robert og gjengen hans et stort behov for kvalifiserte bilpleiere. Derfor har selskapet, ved hjelp av midler fra Arbeids- og velferdsdirektoratet, utviklet en bilpleiesertifisering som gir unge med slunken CV en mulighet til å kvalifisere seg på et praktisk fagområde.

– Vi har fokus på dobbel bunnlinje, både sosiale og økonomiske resultater. Hos oss er ansatte en viktig del av selskapets struktur og utvikling. De representerer nye muligheter. De er hoder og hender som bidrar til å skape framtiden for seg selv, selskapet, kundene våre og en rekke andre unge. Vi er opptatt av å gi folk en mulighet til å bygge framtiden sin uavhengig av utdanningsbakgrunn, karakterer og eventuelle tidligere dårlige valg, legger Tostrup til. På tross av sin utradisjonelle ansettelsesprofil, har selskapet svært lite sykefravær.

Satser også lokalt
DiamondCare Norge har siden oppstarten av selskapet i 2014 opplevd økende interesse og vilje til samarbeid også med andre aktører som; Fri, Frelsesarméen, fengsel og NAV.

– Vi deler mål og engasjement for målgruppen, sier Robert, noe vi også gjør med andre sosiale entreprenører. Samarbeidet og tilbakemeldingen fra samfunnsbevisste privatpersoner og næringsdrivende har resultert i at tiden nå er inne for å etablere et opplærings- og bilpleiesenter. Senteret åpner 1. juli i år, ligger i Sandefjord og gir lokalbefolkningen anledning til å skaffe seg både en ren bil og et varmt hjerte.

Gjennom etableringen av Opplærings- og bilpleiesenteret, og samarbeidet med andre samfunnsbevisste entreprenører, kan det offentlige og private i Sandefjord også få tilgang til Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon og med dem flere sosiale entreprenører som; Kjør for livet, MERK Norge, Atlas Kompetanse, Knack, Monsterbedriften og KREM.

Fakta:
DiamondCare Norge er et ideelt AS, og overskuddet brukes til å oppnå formålet. Selskapet har i dag 11 ansatte og omsatte for mer enn fire millioner i 2015. Selskapet har agenturet på lakkbeskyttelsesprodukter fra DiamondBrite i Skandinavia. Pr. i dag har selskapet 135 forhandlere i Norge og syv i Sverige. DiamondCare Norge AS er en av medlemsbedriftene i Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon, hvor Robert Tostrup er styremedlem. Tostrup er også en del av styret i Virke Sosial innovasjon. www.diamondbrite.no, Robert Tostrup tlf: 481 47 777

Dette innlegget ble publisert i Hva skjer, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.